Logo-Sansin

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 25 folyékony mosószer tisztítási hatékonyságát és környezeti tulajdonságait tesztelte laboratóriumban. Taroltak a környezetbarát szerek.

Nézzük meg, hogyan teljesített a Sansin
ezen a teszten.

*Ez a teszt 2020. 12. 04. napján készült.
Az árak és az összetevők azóta változhattak.

Tekintsd meg a hivatalos
eredményeket

Szép és hatékony, ez a Sansin.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete arra volt kíváncsi, hogy cáfolható-e az a városi legenda, miszerint az öko mosószerek kevésbé hatékonyak, mint a nem öko mosószerek. Ezért az MSZ 19619-3 szabvány alapján laboratóriumban tesztelték a mosószerek hatékonyságát.

 

A termékek ára széles skálán mozog, a legolcsóbb terméket 500 Ft/L*,
a legdrágábbat csaknem 13.000 Ft/L* áron vásárolták.

 

A teszthez erre a célra kifejlesztett, mesterségesen szennyezett textíliát használt a labor, ami a vizsgálat megismételhetőségét garantálja. A tesztcsíkokat ugyanazzal a mosógéppel, ugyanolyan programmal, 40 °C-on mosták ki.

 

A mosószerből mindig annyit használtak, amennyit a gyártó a csomagoláson ajánl 4,5 kg közepesen szennyezett ruhához, közepes vízkeménységhez. A foltok színének változását (halványulását) műszeresen mérték.

Van nálunk olcsóbb? Igen. És drágább? Az még több.

Mint olvashattuk, 500 Ft/L* a legolcsóbb, amíg 13.000 Ft/L* a legdrágább mosógél a teszten. 

A Sansin Heat Flow 2L-es terméke 1277 Ft*, tehát kerekítve 650 Ft/L*.

 

Nézzük meg vizuálisan hol áll a Sansin ezen a skálán.

Sansin a legmagasabb árnál — 95,09%-kal gazdaságosabb.*

Sansin a teszten feltűntetett egyes prémium termékek tizedébe kerül.*

Újra és újra és újra! Mennyibe kerül 1 mosás?

A teszt során a legalacsonyabb ár 35 Ft / mosás* volt, amíg a legmagasabb
231 Ft / mosás*. A Sansin Heat Flow 2L-es terméke 60 Ft / mosás* áron
tisztítja ruháinkat.

A szemléltetés miatt nézzük meg hol helyezkedik el a Sansin az előző
skála alapján. 

Összefoglalás

A tesztből kiderül, hogy a nagyon sok termék versenyez a vásárlók kegyeiért.
Sőt mi több, sokan olyan látványosan csinálják mindezt, hogy eszünkbe se jut elgondolkodni azon, hogy valójában a környezetünknek, az egészségünknek a pénztárcánknak vagy a szemünknek kedveznek.

 

Van egy jó hírünk:
a Sansin mindegyik alapértéket
egyszerre tartja fontosnak.

A 100%-ban újrahasznosított csomagolás nem csak szép,
de hatékony beltartalommal van felruházva.

Mindazonáltal

egyszer mi is voltunk
“csak simán”vásárlók.

 

Igényeink és elvárásaink
egyszerre öltenek formát
a Sansin-ban.

A kép csak illusztráció. A kép forrása: elements.envato.com

A kép csak illusztráció. A kép forrása: elements.envato.com

Mikor létrehoztuk a termékünket a saját lelkiismeretünk mellett egy olyan szempontot tartottunk fontosnak, amely hosszútávon fenntarthatóvá teszi a márkánkat.
Ez pedig a gazdaságosság.

Hiába minden termék, ha a vásárló képtelen megfizetni. Hiába szeretnénk megváltani a világot, ha a helyzetünk nem ad lehetőséget a több tízezer forintos mosógélek heti vásárlására. Mi is voltunk ebben helyzetben, nagyon jól ismerjük, milyen érzés, amikor az ember tehetetlennek érzi magát. Ismerjük milyen érzés, amikor a legzöldebb terméket szeretnénk megvenni, de mindeközben imádjuk a szintetikus öblítők frissítő és csodás illatát. Tudjuk milyen, amikor nem akarunk választani a tiszta ruha és gyermekeink jövője között.

A gyermekáldás előtti időszakban az ember ritkán gondol bele mennyit mos egy hónapban. Ha jobban, átgondoljuk saját mosási habitusunkat és hozzátesszük még két gyermek napi adagját máris havi több ezer forintot költünk különböző szerekre. Ezeknek a termékeknek aktuális értéke ugyan függ a piactól, de az, hogy pontosan mibe kerül nekünk hosszútávon, valójában már egy másik kérdés.

Mi azt szeretnénk elérni, hogy mindenkinek, akinek lehetőssége van a legzöldebb termékeket vásárolni, az tegye meg. Mint látható nem mi vagyunk (még) a legzöldebb mosógél, de azok szeretnénk lenni. Mindezt úgy szeretnénk elérni, hogy közben termékeinket minden háztartás könnyűszerrel engedheti meg magának és nem kell érte kompromisszumot kötnie.