fbpx

We are Sansin.

We keep your home clean and our planet green.

#Naturalingredients #Plantorigin #Biodegradable #Efficient
Sansin. nature, future & you

Azok az érzékeny bababuksik – így védheted a kicsik fejbőrét!

Egyszer csak itt van – évtizedek teltek el nélküle, aztán megérkezik, óvatosan a kezedbe veszed, és már nem emlékszel, hogyan tudtál élni nélküle. Simogatod, cirógatod, puszilgatod a csöpp fejecskéjét, mélyre szívod az illatát, aztán megijedsz: hiszen olyan kicsi! Olyan törékeny! És ettől a pillanattól kezdve mindent megteszel majd azért, hogy biztonságban tudhasd, a lábujjától a feje búbjáig… ami olyan puha még, olyan finom rajta a vékony bőr, biztos, hogy extra gondoskodásra és védelemre szorul… de hogyan fog ez kinézni a gyakorlatban?

Izzadás és ételmaradékok

A kicsi babák feje a sok fekvéstől, aztán kicsit nagyobb korban a sok forgástól, kúszástól, kapálózástól könnyen megizzadhat. Ha ez nem lenne elég, nagyon kicsi korban a visszabukott tej, később az első szilárd ételek kerülhetnek a kiskanálból kirepülve, vagy a babakezekkel jó alaposan a babahajakba dolgozva az érzékeny fejbőrre.

A kettő együtt pedig már biztosan olyan masszát képez, ami miatt elengedhetetlen a rendszeres hajmosás. Hogy ez napi, vagy heti alkalmakat jelent majd, arról minden egyes szakértő, termékleírás és fórum mást fog mondani, ezért az a biztos, ha a gyereked egyéni adottságaihoz és körülményeihez igazítjátok és annak megfelelően alakítjátok ki a saját rutinotokat, de az biztos, hogy a korai időszakban többször lehet indokolt a fejbőr tisztítása.

Hogyan csináljuk?

Óvatosan. Nagyon óvatosan – nem csak a konkrét érintések, hanem a körülmények megválasztása tekintetében is, a megfelelő hőmérséklettől a puha törölköző kiválasztásán át a megfelelő fürdetők megtalálásáig.

Éppen a babák még nagyon vékony fejbőre miatt ebben az időszakban sokkal több, adott esetben káros vegyi anyag szívódhat fel egy hajmosás alkalmával, ezért érdemes előnyben részesíteni a minél természetesebb megoldásokat.

A természetes eredetű összetevőkből álló babatermékek hatalmas előnye, hogy nem irritálják a bőrt; az egyszerűbb használhatóság és a környezet védelme érdekében összevont, univerzális Sansin baba samponok és fürdetők gyengéden tisztítják és ápolják a legkisebbek bőrét, és puhává, csillogóvá, illatossá és tisztává varázsolja a babák haját.

A két illatban (pink duck és blue elephant) kapható samponok és fürdetők növényi és organikus eredetű összetevőiknek köszönhetően egyszerre gyengédek és hatékonyak.

Fizikai védelem

A babák érzékeny fejbőrének megóvása a közelgő meleg hónapokkal nem ér véget a bababiztos hajmosással – a nap mostanra nagyon vágyott sugarai szintén fokozzák az izzadást, ezáltal a korábbinál is gyakrabban kell majd sort kerítenünk rá, vagyis még fontosabb lesz, hogy ehhez olyan terméket válasszunk, ami káros anyagok nélkül, hatékonyan tisztít.

Ugyanígy, a napfénytől is meg kell védenünk az apró, édes bababuksikat, hiszen az első időszakban még nem rendelkeznek ehhez elegendő, saját védettséggel. Ha ehhez naptejeket, kozmetikumokat használunk, fontos, hogy abból is kifejezetten babáknak fejlesztett, extramagas faktorszámú, hipoallergén, illatanyagot és tartósítószert nem tartalmazó fényvédő terméket válasszunk, de egy természetes alapanyagból készült, kényelmes, a bőrt lélegezni engedő kalap vagy sapka is remek megoldás lehet.

Akár a krém, akár a sapka mellett döntünk azonban, a végén mindkettő további hajmosásokat fog eredményezni – ha ehhez szülőként a természetes megoldások mellett döntesz, sok-sok káros hatástól mentesítheted a legapróbb családtagok fejlődésben lévő szervezetét, miközben gondoskodhatsz a bababőr megfelelő védelméről és puhaságának megőrzéséről, természetes ellenállóképességének megerősítéséről is.

Photo by Picsea on Unsplash