fbpx

We are Sansin.

We keep your home clean and our planet green.

#Naturalingredients #Plantorigin #Biodegradable #Efficient
Sansin. nature, future & you

Természetvédőként a fürdőszobában: mennyire könnyű zöldnek lenni?

Számos szerepben teljesítünk életünk során, és ezek a mindennapjainkban gyakran összeérnek – ha az erőszakmentességben hiszünk, az az a munkánkban ugyanúgy meg fog jelenni, mint a gyereknevelésben, ha elkötelezettek vagyunk az állatok védelme iránt, az nem csak a vásárlási preferenciáinkat, de a program-ötleinket is meg fogja határozni (pl. nem megyünk állatokat kizsákmányoló cirkuszba, delfin-showra, stb.), ha pedig fontos számunkra a környezetünk védelme, az az életünk minden frontján megjelenik.

A természet védelme, mint alapérték

Vannak olyan értékek, melyek a mindennapjaink minden területén egyformán érvényesek, és minden, vállalt illetve kapott szerepünkre hatással lesznek. A természet védelme mára egy ilyen, sokunk számára fontos, az életünk egyre több területén képviselt érték lett. Nem felejtünk el textilzsákot tenni a táskánkba, hogy bevásárláskor kéznél legyen, otthon és a munkahelyünkön is szelektíven gyűjtjük a hulladékot, az igényeinkről próbálunk nem túlfogyasztva, fenntartható módon gondoskodni, elzárjuk a csapot, lekapcsoljuk a villanyt, kihúzzuk a konnektorból az eszközeinket, és nemcsak, hogy nem szemetelünk, de közösségi szemétgyűjtések alkalmával mások szemetét is összeszedjük.

A legtöbb ezen dolgok közül pár éve még nehéznek, problémásnak tűnt, mára azonban szinte alap – nem kérdés, hogy megér annyi ráfordítást, amennyit igényel. Lépésről lépésre, közösen motiváltuk egymást, és mintha már lenne szemmel látható, érezhető eredménye is a közös erőfeszítéseinknek.

Környezetbarát háztartás

Amikor viszont a sokszor leginkább nemszeretem teendőkről (mosás, takarítás), és a legeslegszűkebb környezetünkről, konkrétan a testünkről, a bőrünkről van szó, néha még most is bonyolultnak, felesleges lemondásokkal terhesnek érezzük megtenni azt az egy-egy lépést, ami egy fenntarthatóbb jövőhöz vezetne.

Senki nem szívesen viszi vásárra saját bőrét, így ha tisztítószerekről és kozmetikumokról van szó, szeretjük a jól bevált megoldásokat – akkor is, ha tudjuk azokról, hogy tele vannak vegyszerekkel, hogy hosszú távon a vizeinkre, a környezetünkre károsak és ártalmasak lehetnek. Eddig működtek, vagyis jók lesznek ezután is… de biztos ez..?

A Sansin mosógéljeiben és öblítőiben kiemelkedően magas a „bio-based”, vagyis biológiailag lebomló, természetes eredetű összetevők aránya, kimagasló tisztító-hatással bírnak, és már alacsony hőfokon is jól teljesítenek, vagyis az ezekre való áttérés a megszokott, vegyszerekben gazdag megoldások helyett egyértelműen egy fenntartható és lemondásoktól mentes választás lehet.

Arról, hogyan teheted velük egyszerre egyszerűvé és környezetbaráttá a napi mosási rutint, itt írtunk bővebben. Nem kell tartanod azonban a kozmetikumaid leváltásától sem, ha környezetbarát és a bőrödet kímélő megoldásokat keresel, a Sansin termékei ugyanis megbízhatóan gondoskodnak mindkét területről.

“Zöld” kozmetikumok

A testedről való gondoskodáshoz is rendelkezésedre állnak már olyan, természetes megoldások, amik a környezetünket sem terhelik feleslegesen, miközben

  • természetes összetevőikkel,
  • dermatológiailag tesztelt, SLES-stől, SLS-től, petrolkémiai származékoktól és szilikontól mentes tartalmukkal,
  • 100%-ban újrahasznosított anyagokból készült, könnyen és kényelmesen használható csomagolásukkal,
  • valamint friss, finom illatokkal

segítenek abban, hogy a fürdőszobában se kelljen választanod a számodra fontos értékek közül.

Akár magadnak keresel tusfürdőt, testápolót vagy folyékony szappant, esetleg hajápoló szereket (sampon, balzsam, maszk), férfiként és nőként is megtalálhatod a Sansin kínálatában a neked valót.

Már a következő generációt nevelitek a természet szeretetére? A legkisebbek bőrének az ápolására is tudunk egy fenntartható megoldást!

A Sansin termékei növényi és organikus összetevőiknek köszönhetően egyszerre gyengédek és hatékonyak, miközben rendelkeznek a Vegan Society hivatalos vegán minősítésével, vagyis egyáltalán nem tartalmaznak állati eredetű anyagokat és teljes egészében állatkísérlet-mentesen készülnek, ráadásul a környezetben is könnyen lebomlanak.