fbpx

We are Sansin.

We keep your home clean and our planet green.

#Naturalingredients #Plantorigin #Biodegradable #Efficient
Sansin. nature, future & you

Babával az élet: téli kérdéseink és válaszaink

Szülőként az ember naponta kb. 1000, elsőre feloldhatatlannak tűnő kérdést válaszol meg. Ebben az időszakban az egyik ilyen, rendszeresen visszatérő dilemma a kint vagy bent kérdése: a friss levegőre, a környezeti ingerekre, a változatosságra szükségük van a kicsiknek (nem beszélve arról, hogy bent sokkal több figyelmet, időt és energiát igényel rendesen lefárasztani egy, a Világnak minden szegletét felfedezni vágyó kisembert… már, ha egyáltalán lehetséges), meg amúgy is vágyunk a szabadba.
Viszont az időjárás egyetlen biztos pontja az alacsony hőmérséklet – minden más percenként változik. Ha kisüt a nap, melegünk is lehet, de ha feltámad a szél, a hőérzetünk Szibériába is repíthet minket – a kicsik kitettsége pedig ezeknek a környezeti hatásoknak még nagyobb.

Ha kimentek a szabadba: így védd a babád bőrét

Ahogy a gyerekek minden készsége és képesség, teste, úgy a kisbabák hőháztartása is idővel fejlődik, így a korai időszakban több, külső támogatást igényelhet.
Nem kérdés, hogy ha télen kirándulni, vagy játszóterezni indultok, fontos a réteges öltözködés, és a külső réteg ideális esetben nem csak a hidegnek, de a nedvességnek is ellenáll. Van azonban egy olyan, beépített védőrétegünk is, ami kiemelt figyelmet igényel ebben az időszakban: a bőrünk.
Ahogy felnőttként is extra figyelmet kap télen a bőrápolás, úgy ezt a kicsiknek is érdemes megadnunk, hiszen a kinti, párás levegő, a lakások sokszor száraz levegője, illetve a sok réteg alatt ezek találkozása a picik bőrét is ugyanúgy megviseli – sőt!

Természetes babakozmetikumok

A babák bőre is kiszáradhat, és nehezebben regenerálódhat ebben az időszakban, ezért különösen fontos, hogy a kozmetikumok, amiket a fürdetésükhöz használunk, ne tartalmazzanak olyan anyagokat, amik irritálhatják a baba bőrét (a Sansin babatermékei például mentesek az irritáló SLES-stől, SLS-től, petrolkémiai származékoktól és szilikontól is).
Érdemes a természetes anyagokat tartalmazó termékeket előnyben részesíteni – ma szerencsére már találunk a boltok polcain olyan fürdetőket, amik növényi és organikus összetevőiknek köszönhetően egyszerre gyengédek és hatékonyak.
A lényeg, hogy ne csak az öltözékre, hanem a kicsik legfontosabb, saját védelmi rendszerére is figyeljünk a hideg hónapokban – ha pedig a környezetet is védeni szeretnénk közben, a Sansin babatermékei egy remek megoldást jelenthetnek.

Ha a lakásban maradtok: foltok és babaruhák

Sokszor egy szobába is befér az egész Világ, és vannak napok, amiken egyszerűen nincs jobb program egy kis közös kuckózásnál, meseolvasásnál, kreatívkodásnál.
Ezek a programok viszont a nap végére (de inkább már közben, jellemzően egy nap során többször is) általában foltos baba- és kisgyerekruhákat eredményeznek: forrócsokitól a festékeken át az olajos maszatfoltokig mindennel találkozhatunk (és fogunk is találkozni).
Mivel a kicsik bőre még nagyon érzékeny, a vegyszerek, mesterséges kemikáliák nem csak közvetlenül (pl. fürdető formájában), de közvetve, a ruháikhoz használt mosószerek, öblítők révén is károsíthatják azt. A káros összetevők száraz, viszkető, esetenként kipirododó bőrt eredményezhetnek, így ha az otthoni játék foltokban – ezáltal pedig mosásra váró ruhákban – mérhető eredményét nézzük, érdemes lehet azok tisztává varázsolása mellett egyéb célokat is figyelembe vennünk.
Szerencsére ma már széles körben elérhetőek a folteltávolítás szempontjából a korábban megszokott termékek színvonalát és hatékonyságát biztosító, eközben azonban a babák bőrét is gyengéden ápoló, természetes kozmetikumok, mint amilyen a Sansin baba mosógélje is.

Photo by Amelia Keller on Unsplash