fbpx

We are Sansin.

We keep your home clean and our planet green.

#Naturalingredients #Plantorigin #Biodegradable #Efficient
Sansin. nature, future & you

Európai Hulladékcsökkentési hét: 4 tipp a Sansintól, hogy kevesebb szemetet termelj

Csatlakozz Te is velünk az Európai Hulladékcsökkentési Héthez: tegyünk együtt a Föld megmentéséért! Hogyan termelj kevesebb szemetet? Használd a Sansin tippjeit háztartási hulladékod csökkentésére!

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét a fenntartható jövő érdekében létrejött kezdeményezés, amelyet 2009 óta minden év novemberének utolsó hetében szerveznek meg. Az eseményben részt vállaló országokban egy héten keresztül különböző szervezetek, vállalatok és önkéntesek közösen hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladékcsökkentésre, valamint a különböző anyagok újrahasznosítására. 

Környezetünk védelme a Sansin számára is rendkívül fontos, az alábbiakban ezért 4 hasznos tanáccsal segítünk Neked, hogy hatékonyan csökkenthesd a háztartási hulladékod mennyiségét.   

Minden a vásárlásnál kezdődik

A legtöbb háztartási hulladék a megvásárolt élelmiszerek, illetve produktumok csomagolásából keletkezik, így érdemes olyan termékeket választanod, amelyek a lehető legkevesebb csomagolóanyagot használják.

Bevásárlásnál mindig vigyél magaddal saját öko-szatyrot és öko-zsákot, így Neked nem kell műanyag zacskókat igénybe venned. A zsákok használatával könnyedén elcsomagolhatók a különböző zöldségek, gyümölcsök és pékáruk is. Így a környezet védelme mellett magadnak is spórolsz is néhány forintot!

Újrahasznosítás

A csomagolt áruk esetében vedd figyelembe már magát a csomagolást is: a Sansin például újrahasznosított műanyag flakonokat használ, és akad még néhány cég, amelyek hasonlóképp gondolkodnak, akár élelmiszerekről, akár sminktermékekről legyen szó.  

 Gondold végig alaposan azt is, hogy mit dobsz ki a szemétbe! Könnyen lehet, hogy akad jó néhány olyan tárgy, amit némi kreativitással és egy kis alkotással újjávarázsolhatsz. A Sansin flakonjait is érdemes megtartanod, hiszen egy kis átszabás segítségével könnyedén csinálhatsz belőlük palántás poharat vagy virágcserepet, csomagolásaink vidám színei garantáltan feldobják majd a lakásod! For Her Szandra segítségével nemrég remek tippeket adtunk ehhez!

Száműzd az eldobható dolgokat!

Gondolj csak bele, naponta hány zsebkendőt, vattakorongot, papírtörlőt, alufóliát, műanyag zacskót és papírpoharat dobsz a szemétbe! Nos, ahelyett, hogy halomszámra vásárolnád ezeket az egyszer használatos termékeket, válassz helyettük inkább többször használatos alternatívát. Papír zsebkendők, vattakorongok, csomagolóanyagok helyett például textil alapú, többször mosható termékeket.

A fésű, a sminkecset és a fogkefe esetében szerezz be olyanokat, amelyek komposztálhatók a későbbiekben, elviteles poharak és műanyag dobozok helyett pedig rendszeresíts saját, állandó használatra szánt, újrahasznosított anyagokból készült használati cikkeket. Így nem csak jelentős szemétmennyiséget spórolhatsz meg, hanem a kiadásaidon is jócskán faraghatsz.

Vegán termékek bolygónk védelmében

Mindennapjaidban a vegán produktumokat részesítsd előnyben, hiszen az ilyen termékek számára fontos a Föld élőlényeinek védelme.

A Sansin növényi alapanyagú mosószerei, öblítői, mosogatószerei, kozmetikumai és baba termékei sem tartalmaznak káros szintetikus anyagokat, így petrolkémiai származékokat, színezőanyagokat és szilikont sem. Gyártási folyamataink ökológiai lábnyomát is folyamatosan igyekszünk csökkenteni.