fbpx

We are Sansin.

We keep your home clean and our planet green.

#Naturalingredients #Plantorigin #Biodegradable #Efficient
Sansin. nature, future & you

Pulóverek, kabátok, iskolai ruhadarabok: íme, a Sansin tippjei az őszi mosáshoz!

Szállingóznak az első lehulló falevelek, hűvösödnek az esték, az iskolák megnyitották kapuikat és már nem csúszik annyira a jegeskávé sem – minden jel arra mutat, hogy megérkezett az ősz. Az ősszel pedig az a nagy sóhajjal kísért, kellemetlen pillanat is megérkezett, amikor felnyitjuk a ruhásszekrényt és a rövidnadrágok, pólók alól előkeressük a pulóvereket, kabátokat. Ha iskolás gyermekünk van, bizony, itt az ideje az iskolatáska és egyéb sulis eszközök reaktiválásának is.

 

Mielőtt magunkra öltjük az őszi szetteket, érdemes egy frissítő mosással gondoskodni tisztaságukról és kellemes illatukról. A Sansin néhány tippel segít, mely őszi ruhadarabok esetében mire figyelj!

 

Pulóverek

Megtaláltad a szekrényben a kedvenc kötött gyapjúpulóvereidet? Vigyázz rájuk, hogy minél tovább puhák, melegek és csinosak maradjanak! Általában nem barátai például a mosógépeknek: rojtosodhatnak, elveszíthetik puhaságukat, összemehetnek, színüket veszthetik. Néhány óvintézkedést betartva azért bemehetnek a mosógépbe. Válassz gyapjúmosást vagy a legalacsonyabb hőfokot! A Sansin mosószerei már 30 fokon is hatékonyan tisztítanak.

Ezzel nemcsak a ruháidat kíméled, hanem kevesebb energiát is fogyasztasz mosáskor. Ha még nem tetted, próbáld ki! Ne felejtsd kifordítani a pulcsit, mielőtt elindítod a gépet. Amit viszont mindenképp felejts el, az a centrifuga. Inkább kézzel csavard ki az anyagot.

 

Kabátok

Reggel és este máris szükség lehet egy vékonyabb kabátra – és bizony ősszel már arra is gondolnunk kell, hogy a télikabátok sem maradnak örökké a szekrény mélyén! Készülj fel a hidegre és mosd ki már most a téli darabjaidat!

Mindig tartsd be a ruhacímke mosási utasításait – lehet, hogy eleve csak egy tisztító vagy mosoda jöhet szóba, például egy gyapjúból készült szövetkabát esetében. Ha bírják is a gépet, használd a kabátoknál is a lehető legalacsonyabb hőmérsékletet! Más ruhával sose mosd együtt, és egyedül folyékony mosószert használj.

Ne félj: a Sansinnal nemcsak ruháidat, de a környezetet is óvni fogod: mosószereink, öblítőink nem tartalmaznak szintetikus anyagokat, foszfátot, petrolkémiai származékokat, színezőanyagokat és szilikont sem, ezért mosásaid ökológiai lábnyoma minimális lesz.

 

Iskolatáska és egyéb iskolai darabok

Típustól függően az iskolatáska is nyugodtan landolhat a mosógépben. Az egyéb iskolai darabokat, egyenruhát, tesicuccot is érdemes felkészítened az új szezonra egy alapos mosással.

Az iskolatáskánál arra figyelj, hogy teljesen üres legyen! Minden apró kis zsebet ki kell üríteni, nehogy most kerüljön elő a régen keresett Vasemberes toll vagy az unikornisos zsebkendő. A hátizsák kerüljön egy nagy mosodai zsákba, vagy egy nagy párnahuzatba és máris mehet a mosógépbe!

Ha pedig a tesicuccon, iskolai ruhákon makacs folt van, ne félj az áztatástól! Minimum 15 perces, makacsabb folt esetén maximum 30-40 perces áztatást tanácsolunk. Adagolási javaslatunk: 5 liter vízhez 50 milliliter, erős szennyeződés esetén 100 milliliter Sansin mosógél.