fbpx

We are Sansin.

We keep your home clean and our planet green.

#Naturalingredients #Plantorigin #Biodegradable #Efficient
Sansin. nature, future & you

Túlfogyasztás Világnapja: segíts a Sansinnak megmenteni Földünket!

Idén augusztus 22-én érjük el a Túlfogyasztás Világnapját: ekkora használjuk el a Föld egy évre elegendő erőforrásait. Csupán három hetet nyertünk azzal, hogy a világ gyakorlatilag karanténba került a koronavírus-világjárvány miatt. Vagyis látszik: átfogóbb, tudatos és azonnali cselekvésre van szükség bolygónk érdekében. A Sansin azt vallja, közös felelősséget viselünk a Földért. Hisszük: az élhető jövő felé vezető út környezetkímélő, bio és vegán termékekkel van kikövezve. Ezért készítünk növényi alapanyagú, biológiailag könnyen lebomló, környezet- és bőrkímélő termékeket.

Hiába szorult a világ négy fal közé tavasszal a koronavírus-járvány miatt, így is csupán 3 héttel tolódott el a Túlfogyasztás Világnapja. Évről évre ez az a dátum, amikorra az emberiség elfogyasztja a Föld egy év alatt megújuló energiaforrásait.

Igaz, hogy tavaly már július 29-től „hitelben”, vagyis a következő generációk kárára fogyasztottuk bolygónk erőforrásait, idén pedig „csupán” augusztus 22-én jön el ez a nap, de ahhoz képest nem nyertünk sok időt, hogy mennyire drasztikusan visszafogta magát a világ a pandémia miatt. Az emberiség hatalmas ökológiai lábnyoma miatt a Global Footprint Network szerint még így is 1,7 Földre volna szükség ahhoz, hogy elegendő megújuló tartalékhoz jussunk.

 

Lépj fel a túlfogyasztás ellen!

A WWF Magyarország adatai szerint 1970-ben még csak december 23-án értük el a Túlfogyasztás Világnapját. Vagyis világosan látszik, hogy egyre nagyobb a baj, és egyre kevesebb az idő a cselekvésre.

Lépj fel Te is a túlfogyasztás ellen! Vásárolj tudatosabban, így kevesebb felesleges étel kerül a kosaradba, majd a szemétbe! Tervezd meg előre például az egész heti menüt, így nem veszel felesleges hozzávalókat, és könnyebben ellen tudsz állni az akciók csábításának is. Kísérletezz bátran saját zöldség és gyümölcs termesztésével, ehhez akár egy balkon is elég! Ezzel nullára redukálod a termények szállítási költségét, segítve a kamionok károsanyag-kibocsátásának csökkentését is. Igyekezz más módszerekkel is csökkenteni karbonlábnyomod, például az autó helyett, amikor teheted, közlekedj gyalog vagy biciklivel.

Mit tehetsz még? A klímaváltozás és környezetszennyezés korában szerencsére egyre több gyártó és fogyasztó ismeri fel, hogy ha nem tesz sürgősen valamit, akkor a következő nemzedéknek súlyos problémákkal kell szembenéznie. Ezért jelennek meg olyan innovatív termékek, amelyek már a környezetvédelem jegyében készültek. Válassz ilyen termékeket!

Ha elég sokan térnek át rájuk, lassan megindulhat egy pozitív változás: az egyes emberek mindennapi életében is megfogyatkoznak az egészségre káros vegyszerek, és a környezet károsanyag-terhelése is fenntartható módon, tartósan kezd csökkeni.

 

Sansin: növényi alapú, környezet- és bőrkímélő gondoskodás

A vegán, öko, bio mosószer, a Sansin vallja: közös felelősséget viselünk a Földért. Ezért gyártóként mi is megtesszük a magunkét: növényi alapanyagú, biológiailag könnyen lebomló, környezet- és bőrkímélő termékeket készítünk.

Mosószereink, öblítőink, mosogatószereink és baby termékeink sem tartalmaznak szintetikus anyagokat, foszfátot, petrolkémiai származékokat, színezőanyagokat és szilikont. Nem dolgozunk káros vegyszerekkel, gyártási folyamatunk ökológiai lábnyomát folyamatosan igyekszünk csökkenteni. Termékeink csomagolásához újrahasznosított anyagokat használunk.

Így védjük a felesleges környezetterheléstől bolygónkat, élővizeinket, valamint az állatvilágot – a Sansin termékei ugyanis semmilyen körülmények között sem kerültek állati tesztelésre.