fbpx

We are Sansin.

We keep your home clean and our planet green.

#Naturalingredients #Plantorigin #Biodegradable #Efficient
Sansin. nature, future & you

GO GREEN a Sansin termékeivel!

Sokszor gondolkodtál már azon, hogyan tehetnél még többet a környezetedért? Akkor nagyon jó helyen jársz, hiszen összegyűjtöttünk Neked 5 szuper tippet. A jelszó: Go Green!

 

G, mint “Generálj kevesebb hulladékot!”

2,1 milliárd tonna volt a világ hulladéktermelése 2018-ban. És minden egyes emberre 45 kilogramm műanyag jut évente a Földön, újszülöttől az aggastyánig. A világban előállított műanyag mennyisége 1950 óta 1,5 millió tonnáról 359 millió tonnára nőtt. Biztos, hogy szükség van ennyire?

A legjobb szemét az, ami nem is jött létre. A legbiztosabb megoldás tehát az, ha kevesebb dolgot veszel, és tényleg csak a legszükségesebbeket. Kitűzheted magad elé a zero waste elérését is, de kisebb célokkal is sokat tehetsz a környezetedért, például az otthoni szelektív gyűjtéssel, illetve a komposztálással. Te már szelektíven gyűjtöd a hulladékot? A környezetbarát háztartáshoz ITT adunk Neked tippeket!

 

R, mint “Re”, vagyis újra és újra!

Vagyis hasznosíts újra mindent, amit csak tudsz! Ezzel a közösséget és a környezeted is segíted. Megdöbbentő adat, hogy az Európai Unióban megtermelt évi 60 millió tonna műanyag csupán 14 százalékát hasznosítunk újra.

A műanyag kőolajból készülő, adalékok hozzáadásával, mesterségesen előállított anyag, szerkezetének átalakulása miatt a természetbe már nem visszaforgatható. Rendkívül lassan, vagy egyáltalán nem bomlik le, égése során pedig veszélyes anyagok szabadulnak fel. Ezért úgy tudod igazán kímélni a Földet, ha megpróbálsz eleve minél kevesebb műanyagot használni, ahol pedig muszáj, ott az újrahasznosíthatót választod, hogy minél kevesebb műanyagot kelljen hulladékként kezelni!

Folyamatosan igyekszünk tippeket adni, hogyan hasznosíthatod újra a háztartásban keletkező hulladékot. Gondoltad volna például, hogy flakonjaink lakásod díszei is lehetnek? Legutóbb For Her Szandra mutatta meg egy videóban, hogyan lehet néhány mozdulattal újrahasznosítani a kiürült flakont – NÉZD csak meg a videót!

 

E, mint “Edukáció”

Oszd meg a barátaiddal, hogy te a Sansin termékeit használod, melyek kizárólag természetes és organikus összetevőkből készülnek, illetve újrahasznosított csomagolásban elérhetők. És mondd el nekik, hogy az állatoknak sem kell szenvedniük azért, hogy tiszták legyenek a ruháink vagy a tányérjaink: egyetlen Sansin termék sem tartalmaz állati összetevőket és egyáltalán nem végzünk állatkísérleteket sem.

 

E, mint “Egészséges víz”

Az emberiség évente összesen 2,6 millió tonna nitráttal, 2,5 millió tonna cinkkel, 370 ezer tonna ólommal és 7 millió tonna műanyag hulladékkal szennyezi a világ tengereit és az óceánjait. A szennyezett víz világszerte 1,2 milliárd ember egészségét károsítja, és évente 15 millió ötévesnél fiatalabb gyermek halálát okozza. Ráadásul ezzel párhuzamosan – főleg a fejlett országokban – elképesztő méreteket ölt az egészséges ivóvíz pazarlása is.

A szintetikus mosóporok legtöbbje foszfátot tartalmaz, amely károsítja az élővizeket. A habzást elősegítő komponensek az élővízbe jutva akadályozzák az élőlények oxigénfelvételét. A szintetikus anyagok ráadásul nem bomlanak le a környezetben. Válassz olyan termékeket, amelyek természetes és növényi összetevőket tartalmaznak!

Mit tehetsz még annak érdekében, hogy élővizeink egészségesebbek legyenek? ITT adunk Neked néhány praktikus tanácsot.

 

N, mint “Nem kell kompromisszumot kötnöd!”

Tévhit, hogy ami hatékonyan óvja a Földet, az nem hatékony a foltok és szennyeződések ellen. Ma már nem kell kompromisszumot kötnöd a tisztaság és környezetvédelem között!

A Sansint rendszeresen teszteljük különféle szennyeződésekkel, például kakaóval, fekete ruhafestékkel, vagy éppen vörösborral. Az eredmény pedig bizonyítja, hogy a Sansin növényi eredetű, speciális formulájának köszönhetően ugyanolyan jól, sőt, számos esetben még jobban tisztít, mint a mesterséges, szintetikus mosó-és tisztítószerek.