fbpx

We are Sansin.

We keep your home clean and our planet green.

#Naturalingredients #Plantorigin #Biodegradable #Efficient
Sansin. nature, future & you

Koronavírus: védd a gyakori kézmosás miatt kiszáradt, piros bőröd!

Lassan olyan kemény és száraz a kezed, mint egy rinocérosz bőre? Nem vagy egyedül. A koronavírus-járvány miatt ebben az időszakban rengetegszer mosunk kezet, és ipari mennyiségben használjuk a fertőtlenítőket, tisztítószereket. Mert természetesen a megelőzés most a legfontosabb! Az első magyar vegán mosószer, a Sansin azért igyekszik segíteni abban is, hogyan csökkentsd a kipirosodást, szárazságot, erősödő ekcémás tüneteket, gondoskodva bőröd egészségéről.

 

Kezet mosol, végigsuvickolod a lakást némi fertőtlenítővel, megint kezet mosol, egy kis hipóval még rásegítesz itt-ott a lakásfertőtlenítésre, aztán persze újabb kézmosás, és még mosogatni is kellene…Ismerős a szituáció?

A koronavírus-fertőzés szempontjából kiemelten fontos ebben az időszakban a fokozott higiéniai óvintézkedések alkalmazása. Persze a sok fertőtlenítőszer megteszi a hatását a kezed és ujjaid bőrével is: kiszáradást, repedezést, fájdalmas kipirosodást, sebesedést, viszketést tapasztalsz.

 

Bőrproblémák

Mivel a járvány elleni védekezésben alkalmazott óvintézkedéseken továbbra sem tanácsos enyhíteni, más megoldást kell találnunk bőrünk védelmére. Ebben segít Neked néhány hasznos tippel az első magyar vegán mosószer, a Sansin!

Miért is szárad ki a kezed? Bőrünk külső rétege zsírokból áll. Védelmi pajzsként működik, és fenntartja a bőr természetes nedvességtartalmát. Ezt a természetes védőréteget bontják le a szappanok, kemikáliák. Így szinte azonnal megjelennek a kipirosodott foltok, a bőrirritációk. A kiszáradt bőr érdes, durva tapintású, be is repedezhet, színe pedig a megszokottnál halványabb lehet. Különösen nehéz időszak ez az ekcémával, pszoriázissal küzdőknek. A száraz bőrön gyorsabban megjelennek és fokozottabban jelentkeznek ezek a bőrproblémák.

 

Válassz természetes összetevőket!

Fontos tudni, hogy nem csak a fertőtlenítő szerek lehetnek felelősek a bőröd kiszáradásáért. Számos kozmetikum, krém, mosószer és öblítő tartalmazhat olyan allergén anyagot, amelyek irritálhatják az érzékeny bőrt. Ezeket inkább kerüld el és válassz olyan készítményeket, amelyek természetes összetevőkből állnak!

Érthető, ha a takarításban nem most kezdesz kísérletezni új dolgokkal, de a mosogatásban például már egyáltalán nem kell kompromisszumot kötnöd, nyugodtan lecserélheted a szintetikus mosogatószered természetesre, ugyanolyan tisztává varázsolhatod a mosatlant így is!

Sokat segítesz bőrödnek azzal is, ha mosogatáshoz, takarításhoz is mindig gumikesztyűt viselsz.

 

Szenzitív, hipoallergén termékek

Az sem mindegy, mivel tisztálkodsz, illetve mivel tisztítod ruháidat! Az első magyar vegán mosószer, a Sansin kifejezetten az érzékeny bőrűekre gondolva fejlesztette ki szenzitív mosószerét és öblítőjét. A termékek allergénmentes illatúak, és nem tartalmaznak foszfát-petrolkémiai származékot, szilikont vagy színezőanyagot. Vásárlóink visszajelzései alapján még az érzékeny bőrűeknél sem lép fel használata során semmiféle irritáció, viszketés.

A kisgyermekek számára készült Sansin Baby termékcsaládunkat is nyugodtan választhatják az érzékeny bőrű felnőttek. Dermatológiailag tesztelt, bőrsemleges PH-val rendelkező fürdetőink, samponjaink, mosószereink hipoallergének, ami azt jelenti, hogy formulái minimalizálják a használatukhoz kapcsolódó allergiás reakciók kockázatát.