fbpx

We are Sansin.

We keep your home clean and our planet green.

#Naturalingredients #Plantorigin #Biodegradable #Efficient
Sansin. nature, future & you

Mosogatás? Van természetes megoldás!

Talán még sosem töltöttél otthon egyhuzamban annyi időt, mint most. Ez látható következményekkel jár edényeinkre is, hiszen gyakori használatuk miatt most még többet kell mosogatni. Az első magyar vegán mosó-és mosogatószer, a Sansin ezért összegyűjtött 3 tuti tippet, amelyek segítségével Te is környezetbaráttá, mégis hatékonnyá teheted a mosogatást.

 

Úgy érzed, állandóan csak mosogatsz ezekben a napokban, amikor szinte ki sem teszed a lábad otthonról? Már csontszáraz, repedezett kézzel állsz neki az újabb, bőrpróbáló tányérhalomnak? Hidd el, van megoldás, és még a mosogatógépet sem kell hozzá feltétlenül bekapcsolnod. Az alábbiakra mindenképp érdemes odafigyelned:

 

  1. Mosogatás előtt: áztass!

Senki se szeret jóllakottan, egyből nekiállni a mosogatásnak, mégis jobb, ha mielőbb átöblítjük egyszer a koszos tányérokat. Így, amikor a mosogatást elkezdjük, sokkal könnyebben és gyorsabban végzünk. Ha makacsabb szennyeződéssel van dolgunk, például odaégett maradékkal, érdemes egy kis környezetbarát mosogatószeres vízben áztatni egy darabig. Aztán már csak magunkon kell erőt venni a mosogatáshoz…

 

  1. Zárd el a csapot!

Sajnos az emberek többsége nyitott csap mellett szeret mosogatni, holott ez jobban megterheli a pénztárcát, és rengeteg vízpazarlással is jár. Ezért fontos, hogy mosogatáskor az úgynevezett tálcás módszert használjuk, ami azt jelenti, hogy a mosogatótálcába vizet engedünk, úgy, hogy az ellepje az edényeket, majd mosogatószert adunk hozzá (ez csak akkor szükséges, ha előtte nem öblítettük el az edényeket). Folyó vizet csak addig használunk, amíg a mosogatószert eltávolítjuk.

 

  1. Használj környezetbarát mosogatószert!

A legtöbb mosogatószer olyan anyagokat tartalmaz, amelyek szennyezik vizeinket. Érdemes ezért odafigyelni arra is, hogy környezetbarát mosogatószert vásároljunk. A Sansin termékei például nemcsak hatékonyan tüntetik el a szennyeződéseket, újrahasznosított csomagolásban vannak és állatkísérlet-mentesek, de a bőrt is kímélik mosogatás közben. Így kesztyűre sem kell külön költened, és a kezeid sem száradnak ki úgy, mint egy szintetikus mosószer esetében.