fbpx

We are Sansin.

We keep your home clean and our planet green.

#Naturalingredients #Plantorigin #Biodegradable #Efficient
Sansin. nature, future & you

Tavaszi nagymosás: 5 tippet ad a Sansin

Itt a tavasz, és vele a nagymosás és nagytakarítás ideje. Elég fárasztó program, ugye? De nincs jobb érzés, mint mikor a végén illatozik körülötted az egész lakás. Az első magyar vegán mosószer, a Sansin 5 tippet ad a hatékony mosáshoz – hogy igazán elégedett lehess a végeredménnyel.

 

Pecsétes abroszok, szekrényszagú tavaszi kabátok, mancsos függönyök, eljött a ti időtök! Hiszen tavasszal nemcsak a szabadban, hanem otthonunkban is friss illatokra, tiszta levegőre vágyunk. Ennek érdekében pedig, időt és energiát nem kímélve, nekiveselkedünk a tavaszi nagymosásnak. Hogyan csináld, hogy a végén elégedetten dőlhess hátra? Íme, a Sansin tippjei!

 

  1. Nem megy minden egyszerre

 

Persze, hogy a legjobb az lenne, ha mindent egy körben letudhatnál. De ha tényleg az összes mancsos függönyt és szekrényszagú ruhát egyszerre gyömöszölöd a mosógépbe, annak nem lesz jó vége. A túl sok szennyes megnehezíti a ruhák szabad forgását. Ezért legalább egy tenyérnyi helyet hagyj szabadon a ruhák felett a dob tetején – kényes, vagy gyapjúból készült anyagok esetén még ennél is többet. A több kör arra is lehetőséget ad, hogy szín és anyag szerint szelektálj.

 

  1. Színes vagy szenzitív?

 

Színes anyagokhoz a Heat Flow és a Summer Vibe mosószert ajánljuk. Ezek a termékek színvédő adalékanyaggal rendelkeznek, mégpedig természetes, növényi eredetű szójaproteinnel. A Summer Essence mosószerünk szenzitív, univerzális mosógél. A Spring Blossom és az Ice Glow termékek szintén univerzálisak. Az utóbbi 3 terméket ajánljuk fehér ruhák mosásához is. Mivel univerzálisak, színes, színtartó ruhákhoz is használhatók, de kifejezett színvédelemmel nem rendelkeznek, mint a színes mosószereink.

 

  1. Ne told túl a mosószert!

 

Nem lesznek tisztábbak a ruháid attól, ha több mosószert használsz annál, mint az adagolási útmutatóban van! Sőt: ha túl sokat töltesz a mosógépbe, akkor foltok maradhatnak az anyagon, ha pedig keveset, akkor nem biztos, hogy maradéktalanul tiszta lesz a végeredmény. Három dolgot érdemes figyelembe venni a mosószer meghatározásakor: mennyi ruhát szeretnél egyszerre kimosni, az mennyire piszkos, és persze a legnehezebb, mennyire kemény a víz, amiben mosni fogsz. Akkor mégis, mennyi az annyi? Általánosságban azt mondhatjuk, hogy egy mosáshoz nagyságrendileg 50 milliliter mosószer kell, ami körülbelül egy kupaknyi a Sansinból.

 

  1. Makacs a folt? Áztass!

 

Ha tényleg nagyon szennyezettek azok az abroszok (vagy épp a ruhadarabok), nem árt áztatni őket egy kicsit. Minimum 15 perces, makacsabb folt esetén maximum 30-40 perces áztatást tanácsolunk. Adagolási javaslatunk: 5 liter vízhez 50 milliliter, erős szennyeződés esetén 100 milliliter Sansin mosógél.

 

  1. Alacsony hőfok is elég

 

A Sansin mosószerei már 30 fokon is hatékonyan tisztítanak. Ezzel nemcsak a ruháidat kíméled, hanem kevesebb energiát is fogyasztasz mosáskor. Ha még nem tetted, próbáld ki!