fbpx

We are Sansin.

We keep your home clean and our planet green.

#Naturalingredients #Plantorigin #Biodegradable #Efficient
Sansin. nature, future & you

Környezetbarát háztartást szeretnél? Íme, 5 egyszerű tipp!

Földünk védelme az otthonainkban kezdődik. Ne csak mástól várjuk a változást, hiszen magunk is sokat tehetünk egy egészségesebb bolygóért, vagy éppen az állatok védelméért. Az első magyar vegán mosószer, a Sansin 5 tippel segít, hogy kialakíthasd környezetbarát háztartásod.

 

Halomra gyűlő PET-palackok, szekrényeket megtöltő tisztítószerek, vegyszerillat – ismerős otthoni csendélet, ugye? Ideje változtatni, és környezetbaráttá tenni háztartásodat!

 

  1. Kevesebb hulladék

A legjobb szemét az, ami nem is jött létre. A legbiztosabb megoldás tehát az, ha kevesebb dolgot veszel, és tényleg csak a legszükségesebbeket. Az sem mindegy, hogy milyen formában jut el háztartásodba, amire tényleg szükséged van: itt az idő lemondani a PET-palackról, a felesleges műanyag-csomagolásról!

Kitűzheted magad elé a zero waste elérését is, de kisebb célokkal is sokat tehetsz a környezetedért, például az otthoni szelektív gyűjtéssel, illetve a komposztálással, hogy tápanyagban gazdag humusszal ajándékozhasd meg növényeidet.

 

  1. Cseréld le a környezetszennyező háztartási kellékeket!

Magyarországon még mindig naponta 1,3 millió nejlon bevásárló szatyor kerül forgalomba. Ezeket végleg felejtsd el! Amikor vásárolni indulsz, bőven elég, ha vászontáska van nálad.

A műanyagot ne csak innen száműzd: pohár helyett üvegkulacs, fogkefében bambusz a nyerő.

Búcsút mondhatsz a feleslegesen felhasznált papírnak is, használj helyette textilt! Még olyan apróságokban sem kell kompromisszumot kötnöd, mint a mosogatás: a luffa szivacs például egy növény, nevezetesen a luffatök, szivacstök belső része, ennek megfelelően műanyagmentes, biológiailag lebomló, vegán termék.

 

  1. Spórolj a vízzel!

A víz értékes kincsünk, mégis rengeteget pazarolunk el belőle. Egy átlagos magyar háztartás naponta 150 liter vizet használ el. Sokszor csak a rossz beidegződéseken kellene változtatni: nem folyatni a vizet fogmosásnál, borotválkozásnál vagy mosogatásnál; csak teljes adagnyi ruhával elindítani a mosógépet; zuhanyozni fürdés helyett és megjavíttatni a csöpögő csapot vagy WC-tartályt.

  

  1. Válassz környezetbarát mosószert!

A Sansin termékei kizárólag természetes és organikus összetevőkből készülnek, legalább 98 százalékban növényi összetevőket és ásványi anyagokat tartalmaznak. Az organikus, ellenőrzött ökogazdálkodásból származó alapanyagok a lefolyóba kerülve nem fejtenek ki környezetkárosító hatást. A Sansin esetében pedig arra is a kezdetek óta kiemelt figyelmet fordítunk, hogy mind a fejlesztési eljárás, mind a későbbi tesztek során állatkísérlet-mentesek vagyunk, valamint nem használunk génmódosított összetevőket sem.

Azzal a tévhittel is ideje leszámolnod, hogy ami hatékonyan óvja a Földet, az nem hatékony a foltok és szennyeződések ellen. A Sansint rendszeresen teszteljük különféle szennyeződésekkel, például kakaóval, fekete ruhafestékkel, vagy éppen vörösborral. Az eredmény pedig bizonyítja, hogy a Sansin növényi eredetű, speciális formulájának köszönhetően ugyanolyan jól, sőt, számos esetben még jobban tisztít, mint a mesterséges, szintetikus mosó-és tisztítószerek. Így nemcsak az illatban, de a hatékonyságban sem kell kompromisszumot kötnöd!

 

  1. Tisztítószerekben is keresd a természeteset!

Nem is gondolnád, mennyi mindenre jó a citromsav, az ecet vagy a szódabikarbóna! Az ecet remek vízkőoldó, és enyhe fertőtlenítő, de a penész elleni küzdelemben is számíthatsz rá! A szódabikarbóna zsíroldó hatású, fehérít és még a lefolyó dugulását is megszüntetheted a segítségével. Légfrissítőkre sem kell költened többé: helyettük sokkal egészségesebbek az illóolajok!