fbpx

We are Sansin.

We keep your home clean and our planet green.

#Naturalingredients #Plantorigin #Biodegradable #Efficient
Sansin. nature, future & you

5 megdöbbentő adat a környezetszennyezésről

Drámai mértékű víz-és légszennyezés, pusztuló állatfajok, mindent ellepő szemét – a környezetszennyezés Földünk egyik legégetőbb problémája. Az első magyar vegán mosószer, a Sansin 5 megdöbbentő adattal mutatja meg, hogy nem várhatunk tovább: bolygónk védelmében azonnal cselekednünk kell. Ráadásul még kompromisszumot sem kell kötnünk egy egészségesebb életért. Akkor miért ne kezdjük el még ma?

 

  1. Gyilkos légszennyezés

A megbetegedések és az idő előtti halálesetek egynegyedét világszerte a környezetszennyezés és a környezet rombolása okozza – állapítja meg a Global Environment Outlook (GEO – Globális környezeti kilátások) című jelentés. Az egészségügyi világszervezet (WHO) pedig 7 millióra becsüli azok számát, akiknek a halálát a rossz levegő miatt kialakult, elsősorban daganatos megbetegedések okozzák. A háborúk, gyilkosságok és a legsúlyosabb járványok sem szednek ennyi áldozatot. A káros hatások ráadásul már magzati kortól érnek minket: a légszennyező szénszemcsék bejuthatnak a méhlepénybe is.

 

  1. Fejenként 500 kilogramm szemét

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kimutatásai szerint folyamatosan nő a kidobott szemét mennyisége. Mintegy 500 kilogramm háztartási hulladék keletkezik személyenként az EU 28 tagállamában. Magyarország csak kicsivel marad az átlag alatt 385 kilogrammos eredményével. A legnagyobb probléma, hogy csupán a hulladék 30 százalékát tudjuk újrahasznosítani. 17 százalékát komposztáljuk, 28 százalékát elégetik, 24 százaléka pedig hulladéklerakókba kerül.

 

  1. Óránként hal ki egy állatfaj a Földön

Elképesztő hatással van az állatvilágra a nagymértékű vadászat és mezőgazdasági tevékenység, illetve az állatok élőhelyének kiirtása: az elmúlt 50 évben 60 százalékkal csökkent a vadonban élő gerinces állatok száma. Nagyjából óránként hal ki egy faj a Földön. Vagyis a természeteshez képest ezerszeres ütemben folyik a különböző állatfajok kipusztulása.

 

  1. Ellep minket a műanyag

A műanyag feltalálása óta összesen 8,3 milliárd tonnát gyártottak belőle – derül ki a Georgia Egyetem kutatásából. A valaha legyártott műanyagok 44 százaléka 2000 után készült. 1950-ben még „csupán” 2,3 millió tonnát készítettek belőle, 2015-ben már 448 millió tonnát.  Nagyjából 15 évente duplázódik a műanyaggyártás volumene világszerte.

 

  1. Elpazarolt kincsünk: az ivóvíz

Az emberiség évente összesen 2,6 millió tonna nitráttal, 2,5 millió tonna cinkkel, 370 ezer tonna ólommal és 7 millió tonna műanyag hulladékkal szennyezi a világ tengereit és az óceánjait. A szennyezett víz világszerte 1,2 milliárd ember egészségét károsítja, és évente 15 millió ötévesnél fiatalabb gyermek halálát okozza. Ráadásul ezzel párhuzamosan – főleg a fejlett országokban – elképesztő méreteket ölt az egészséges ivóvíz pazarlása is.

 

Sansin: kompromisszumok nélkül, egy tisztább bolygóért

Valóban elképesztő adatok, ugye? Ha nem teszünk Földünk védelméért, hamarosan még rosszabb lesz a helyzet. A Sansin ezért javasolja, hogy kezdd el még ma a változást, és organikus, kizárólag környezetbarát anyagokat tartalmazó mosószert és mosogatószert válassz. Ezzel nemcsak az ökológiai lábnyomod csökkented, védve a Földet, hanem minimalizálod a hétköznapi életedben előforduló szintetikus és káros anyagok felhasználását is.

 

Természetesen a tisztaságban sem kell kompromisszumot kötnöd. A Sansin ugyanis ugyanolyan hatékony, sőt, számos esetben még hatékonyabb a tisztításban, mint a mesterséges összetevőkkel teletömött szintetikus mosószerek. Vagyis úgy tartod tisztán ruháidat és az otthonodat, hogy mellette a Földet is megőrzöd unokáidnak.

 

A műanyag-szemeted mennyiségét is csökkentheted, hiszen a Sansin száz százalékban újrahasznosított csomagolásban is elérhető. Ráadásul előállítása során egyáltalán nem használunk állati eredetű alapanyagokat, illetve nem végzünk állatkísérleteket sem! Ezt igazolja a Vegan Society emblémája is flakonjainkon. Válaszd a Sansint egy egészségesebb bolygóért!