fbpx

We are Sansin.

We keep your home clean and our planet green.

#Naturalingredients #Plantorigin #Biodegradable #Efficient
Sansin. nature, future & you

Szenzitív termékekkel a téli bőrszárazság ellen

Kipirosodás, szárazság, erősödő ekcémás tünetek – bőrünket kifejezetten igénybe veszi a téli időjárás. A panaszokat felerősíthetik a rosszul megválasztott kozmetikumok, krémek, mosószerek, öblítők is. Az új magyar vegán mosószer, a Sansin segít, hogy olyan termékeket választhass, amelyek gondoskodnak bőröd egészségéről!

 

A tél kegyetlenül bánik bőrünkkel, igaz? A metsző hideg, a száraz levegő, a szél hatására a felhám meggyengül, a bőr veszít víztartalmából, ellenállóképességéből. Csökken a faggyúkiválasztás, jelentősen visszaesik a bőr lipidtartalma. A fűtött szoba és a kinti hideg közti nagy hőmérsékletkülönbség sem javít a helyzeten, ráadásul a fűtés miatt jellemzően otthonunk vagy munkahelyünk páratartalma is alacsonyabb.

Ilyenkor szinte azonnal megjelennek a kipirosodott foltok, a bőrirritációk. A kiszáradt bőr érdes, durva tapintású, be is repedezhet, színe pedig a megszokottnál halványabb lehet. Különösen nehéz időszak ez az ekcémával, pszoriázissal küzdőknek. A száraz bőrön gyorsabban megjelennek és fokozottabban jelentkeznek ezek a bőrproblémák.

 

A titok az összetevőkben rejlik

Mit tehetünk, hogy panaszmentesek maradjunk ebben az időszakban is? Először is, kiemelten figyeljünk arra, hogy pótoljuk a hideg miatti víz- és lipidveszteséget. Lehet, hogy nem is gondolnád, de számos kozmetikum, krém, mosószer és öblítő tartalmazhat olyan allergén anyagot, amelyek irritálhatják az érzékeny bőrt. Sőt, az sem mindegy, mit eszel vagy iszol: az alkohol vagy a koffein is vizet von el a szervezettől, szárítva a bőrödet.

Fogj hát egy nagy pohár vizet, és amíg kortyolgatod, olvasd el az általad használt termékek összetevőit! Érdemes lemondani azokról, amelyek például alkoholt vagy parabént tartalmaznak, mivel ezek az anyagok kiszáríthatják a bőrt, illetve allergiás reakciót is kiválthatnak. A mesterséges illatanyagokkal ugyanez a helyzet.

 

Szenzitív, hipoallergén termékek

Az első magyar vegán mosószer, a Sansin kifejezetten az érzékeny bőrűekre gondolva fejlesztette ki szenzitív mosószerét és öblítőjét. A termékek allergénmentes illatúak, és nem tartalmaznak foszfát-petrolkémiai származékot, szilikont vagy színezőanyagot. Vásárlóink visszajelzései alapján még az érzékeny bőrűeknél sem lép fel használata során semmiféle irritáció, viszketés.

A kisgyermekek esetében pedig születéstől kezdve fontos odafigyelnünk a pici bőrének egészségére. Nekik készült baby termékcsaládunk – de természetesen az érzékeny bőrű felnőttek is nyugodtan választhatják.

Dermatológiailag tesztelt, bőrsemleges pH-val rendelkező, kímélő növényi tenzid tartalmú, allergénmentes illatú fürdetőink, samponjaink, mosószereink hipoallergének, ami azt jelenti, hogy formuláink használatakor kizárható az  allergiás reakciók kockázata, ezt dermatológiai tesztek támasztják alá.