fbpx

We are Sansin.

We keep your home clean and our planet green.

#Naturalingredients #Plantorigin #Biodegradable #Efficient
Sansin. nature, future & you

Hogyan védd kisbabád érzékeny bőrét?

A baba selymes, puha bőrének tapintása, illata minden szülő számára igazi csoda. Csakhogy a mai szintetikus tisztálkodószerek rengeteg káros anyagot tartalmaznak, melyek irritálhatják, károsíthatják babád érzékeny bőrét. Azért fejlesztettük ki a természetes és organikus összetevőket tartalmazó, vegán Baby termékcsaládunkat, hogy Veled együtt óvjuk, védjük ezt a csodát. Hogy milyen anyagokat kerülj el mindenképpen? Összegyűjtöttük az alábbi cikkben.

 

A babák bőre vékonyabb és sérülékenyebb, mint a felnőtteké. Gyorsabban és intenzívebben reagál a külső ingerekre: könnyen kipirosodik, hámlik, irritálódik. Ezért kiemelten fontos, hogy a gyermek születésétől kezdve odafigyeljünk bőre egészségére.

Ebben segít Neked az új hazai vegán termékcsalád, a Sansin. Olyan univerzális baba mosószereket, samponokat és fürdetőket fejlesztettünk, amelyek organikus anyagokat tartalmaznak, hipoallergének és dermatológiailag teszteltek. Így gyengéden, mégis hatékonyan védheted babád bőrét. Milyen hatóanyagokat kerülj el, amikor választasz? Összegyűjtöttük!

 

  1. Az irritáló SLES és SLS

A sodium-lauryl-sulfate (SLS) az egyik legelterjedtebb hatóanyaga a tisztító- és tisztálkodási szereknek. Habosít, és igen hatékony zsíroldó vegyület. Csakhogy nemcsak a zsíros szennyeződéseket távolítja el a testről, hanem a bőr saját felső, zsíros rétegét is. Ennek révén hozzájárulhat a bőr faggyútermelési mechanizmusának egyensúlytalanságához vagy szárazságához. Ráadásul erős irritáló hatása van a szemre és a bőrre, súlyosbíthatja a bőrbetegségek, például a babáknál nem ritka ekcéma tüneteit is. Az SLS-t gyakran helyettesíti a kevésbé irritáló hatású sodium-laureth-sulfate (SLES), ami azonban szennyeződhet a gyártás során keletkező káros anyagokkal, például a rákkeltő 1,4-dioxánnal.

A Sansin Baby termékek nem tartalmaznak ilyen jellegű vegyületeket, szigorúan kerültük a fejlesztések során a fent említett anyagokat és a hasonló veszélyeket jelentő komponenseket.

 

  1. Petrolkémiai származékok

A kozmetikumokban, tisztálkodási szerekben található kőolaj-származékok komoly terhelést jelentenek környezetünk számára, de bőrünknek is. Eltömítik a pórusokat, akadályozzák a bőr méregtelenítését, erősítik a gyulladásra való hajlamot. Ha a Sansint választod, bőröd és a bolygónk egészségét is szem előtt tartod!

 

  1. Szilikon

Krémekben alkalmazva rövidtávon sejtduzzasztó és felületi simító hatású, vagyis használata után feszesebbnek, fiatalabbnak tűnik a bőr. Sajnos azonban ez csak látszat: a szilikon valójában inkább dehidratálja és öregíti a bőrt. Ezt használata után 1-2 órával már egyértelműen tapasztalhatod: a bőr még szárazabb lesz, mint előtte volt.

 

  1. Illatanyagok

Az illatanyagok kellemes illatot adnak bármilyen alapszagú terméknek. Sokszor azonban allergiás reakciókat válthatnak ki, amelyek a babák bőrén még súlyosabban jelennek meg. A legtöbb illat ártalmasabb, mint gondolnád. Mind az illatkeverék, mind az illat összetevői súlyos veszélyeket jelenthetnek. A Sansin Baby termékcsalád illatai nem veszélyesek, és 100 százalékban allergén-mentesek.

 

  1. Állati összetevők

A Sansin vegán termék, semmilyen állati összetevőt sem tartalmaz. Állatkísérleteket sem végzünk tesztjeink során. Ha Te is vegán terméket választasz, máris tettél valamit a Föld állatainak védelmében!