fbpx

We are Sansin.

We keep your home clean and our planet green.

#Naturalingredients #Plantorigin #Biodegradable #Efficient
Sansin. nature, future & you

Vegán világnap – Te mit teszel a Föld állatainak védelmében?

Az elmúlt 50 évben 60 százalékkal csökkent a vadonban élő gerinces állatok száma. Nagyjából óránként hal ki egy faj a Földön. És még napjainkban is évente több mint 100 millió gerinces állatot használnak különféle állatkísérletekben. Tévedsz, ha azt gondolod, hogy innen, Magyarországról semmit sem tehetsz az Amazonas őserdeiért, a Costa Rica-i békafajokért vagy éppen a gyógyszerkísérletektől szenvedő tengerimalacokért, kísérleti majmokért és kisegerekért!

 

A vegán világnapot azért ünnepeljük 1994 óta minden november 1-jén, hogy minél több ember figyelmét felhívjuk az állatok és környezetünk védelmére. De mi is pontosan a veganizmus?

 

A brit Vegan Society hivatalos definíciója szerint „olyan filozófiai és életmódbeli irányzat, amely arra törekszik, hogy kizárja az állatok kizsákmányolásának, kihasználásának minden formáját, illetve a velük szemben elkövetett kegyetlenségeket étkezési, ruházkodási vagy más célokból, továbbá támogatja az állatok kihasználásától mentes életforma és alternatívák növekedését, népszerűsíti az emberekre, az állatokra és a környezetre gyakorolt pozitív hatásait. Étkezési szempontból pedig kizárja az összes részben vagy teljesen állati eredetű alapanyagot”.

 

Vagyis a vegánok vállalják, hogy nem esznek állati eredetű ételeket és amennyire tehetik, kerülik ezek használatát az élet más területein is. Nincs szándékukban az állatoknak szenvedést, halált okozni és még az állatkísérleteket folytató kozmetikai cégek készítményeire is nemet mondanak.

 

Az új hazai vegán mosószer, a Sansin számára rendkívül fontos Földünk állatainak védelme. Ezért is viselik büszkén termékeink a Vegan Society emblémáját. Ezt a logót kizárólag azok a gyártók használhatják, amelyek a termékeiket vegánként határozzák meg, átesnek a hitelesítési eljáráson, megfelelnek a szigorú követelményeknek és befizetik az éves tagdíjukat, amelyet aztán a társaság jótékony célra fordít. A vegán minősítés elnyeréséhez a gyártáshoz tilos felhasználni bármilyen állati eredetű alapanyagot. A termék még tejet és mézet sem tartalmazhat. A tesztek során tilos állatkísérletet végeznie vagy végeztetnie a gyártónak. Tilos bármilyen génmódosított alapanyag használata is.

 

Ha tehát Neked is fontos az állatok védelme, keresd a Vegan Society emblémáját! Ha pedig étrendedből is kizárod az állati eredetű alapanyagokat, idővel azt fogod észrevenni, hogy szív- és érrendszeredre, esetleges cukorbetegségedre, valamint a bélműködésedre is jótékony hatású a változás, nem is beszélve testsúlyodról! A zöldségek, gyümölcsök, magas rosttartalmú gabonák és olajos magvak rendszeres fogyasztása növelni fogja szervezeted vitamin-, és ásványianyag-szintjét, és energikussá tesz. Mint mindenben, természetesen ebben is nagyon fontos a lépcsőzetesség és mértékletesség. Ha pedig úgy érzed, végleg nem tudsz lemondani minden állati eredetű alapanyagról, akkor sincs baj! Csak figyelj oda tudatosan arra, mit fogyasztasz, és zárj ki legalább néhány olyan dolgot, amely káros környezetedre vagy az állatvilágra! Így máris tettél az Amazonas őserdeiért, a Costa Rica-i békákért és a sok-sok állatért!