fbpx

We are Sansin.

We keep your home clean and our planet green.

#Naturalingredients #Plantorigin #Biodegradable #Efficient
Sansin. nature, future & you

5+1 tipp a hatékony mosáshoz

Biztosan nagyon sok ötletet olvastál már arról, hogyan moss úgy, hogy makulátlanok legyenek a ruháid. A jó hírünk, hogy ezt egy jó mosószer megoldja. Mi most 5+1 tippet adunk ahhoz, hogy a mosás a leghatékonyabb legyen a környezetre és a pénztárcádra nézve is!

 

  1. Ne pakold túl a mosógépet!

Ha teletömöd a mosógépet, akkor sajnos a ruháid nem lesznek tiszták, hiszen szükségük van valamennyi szabad helyre, hogy megfelelő mennyiségű víz, mosószer és öblítő érje őket. Nem szeretnéd újra mosni őket, ugye? Ha túl sok a ruha a mosógépben, akkor ráadásul jobban is gyűrődik. Ebben az esetben a vasalás pedig csak felesleges energiafogyasztás, az azzal töltött időről nem is beszélve. Az már csak hab a tortán, hogy a zsúfolt elhelyezés miatt hamarabb bolyhos lesz a textil.

Tehát jobban jársz, ha betartod a mosógép maximális töltetét.

 

  1. Színek szerint válogass!

Aranyszabály, ugye? Mégis hajlandóak vagyunk megszegni, ha a kedvenc ruhadarabunkhoz nincs elegendő hasonló színű egy mosás indításához. Azt javasoljuk, ilyenkor azt inkább öblítsd ki kézzel! Így megkíméled magad egy adag bosszankodástól, és a felesleges új ruha vásárlásától is.

 

  1. Ne használj több mosószert a szükségesnél!

Nem, nem lesznek tisztábbak a ruháid attól, ha több mosószert használsz annál, mint az adagolási útmutatóban van! Cserében viszont gyorsabban fogyasztod a mosószered, és a környezetet sem kíméled. Hidd el, ha jó a mosószer, akkor elegendő annyit használnod belőle, amennyi a flakonon szerepel. Ha nem jó, akkor pedig hiába teszel többet belőle…

 

  1. Vásárolj energiatakarékos mosógépet!

A mosógép nagy beruházás, érdemes alaposan körbenézni, ha új készülék vásárlása előtt állsz. Vannak olyan tulajdonságok, amik a kényelmedet szolgálják, viszont vannak olyanok, amiben nem érdemes kompromisszumot kötni. Ilyen például az energiahatékonyság. Ha olyan mosógépet vásárolsz, ami kevesebb vizet és áramot fogyaszt, nem csak a péntárcádnak teszel jót, hanem a környezeted is óvod.

 

  1. Válassz környezet- és bőrbarát mosószert!

Ezt ugye nem is kell részleteznünk? A környezet védelme hosszú távon kifizetődő, a bőrgyógyászati kezelésekre költött pénznek pedig van jobb helye is. 😉

 

    +1. Válassz olyan mosószert, ami alacsony hőfokon is jól tisztít!

Ezzel nem csak a ruháidat kíméled, hanem kevesebb energiát is fogyasztasz mosáskor. A Sansin mosószerei már 30 fokon is hatékonyan tisztítanak. Ha még nem tetted, próbáld ki!