fbpx

We are Sansin.

We keep your home clean and our planet green.

#Naturalingredients #Plantorigin #Biodegradable #Efficient
Sansin. nature, future & you

Kis lépés Neked, nagy lépés a Föld megmentéséért

Csegény Zsófia, aki a maga 25 évével egy új, céltudatos és bátor vállalkozói generációt képvisel, azt vallja, hogy a világ sajnos a pusztulás felé halad. Ám a helyzet nem reménytelen. Ha mindenki csak egy aprósággal járul hozzá a vegyszerekben fuldokló környezet megmentéséhez, az összeadódik, és átbillentheti a mérleg nyelvét. A fiatal üzletasszony hisz abban, hogy bolygónk védelme és saját egészségünk is megköveteli a változást.

A legtöbb ember többé-kevésbé tisztában van azzal, hogy az ökológiai katasztrófa már küszöbön áll, csak éppen fogalmuk sincs, mit tehetnének. Majd a Greenpeace és az ENSZ megoldja, gondolják, de mit tehetek én?

Tényleg, mit tehet az egyszeri ember?

Csegény Zsófia: Az első és legfontosabb, hogy felismerje: ő is számít. A „cseppben a tengerben” szemlélet szerint nem sokat ér, amit az egyes ember tesz. Dobjuk ki, keressünk új jelmondatot. Mondjuk azt: lassú víz partot mos. Vagy: sok kicsi sokra megy. Ezekben benne van, hogy a kis dolgok is fontosak.

Olyan súlyos a helyzet?

Csak egy szám: az EU éves műanyaghulladék-termelése 20 millió tonna, de ennek csak 14%-a kerül újrafelhasználásra, a többi jellemzően az óceánokban és folyókban végzi. A környezetszennyezés tehát sosem látott mértékeket öltött.

Erre te…

Én szeretnék úgy élni, hogy nem mérgeznek folyton a mindenhova beszivárgó vegyszerek, és nem kell mindennap szembenéznem a műanyag zacskókban vagy kőolajadalékoktól fuldokló állatok fotóival. Örülnék, ha a gyerekeim, ha megszületnek és felcseperednek, nyugodtan úszkálhatnának a szomszéd tóban, és lenne még erdő, ahova kirándulhatnának. Ezért álltam egy olyan vállalkozás élére, amely termékeivel egy lépést tesz az élhetőbb jövő felé.

Miért pont mosószerben utazol?

Azért, mert a tisztítószerek jellemzően brutálisan sok káros vegyszert tartalmaznak, és napi szinten használjuk őket. Ezért, ha szívünkön viseljük bolygónk problémáit és persze nem utolsósorban saját egészségünket, érdemes velük kezdeni.

Mit kell tudnia egy újgenerációs terméknek?

Meggyőződésem, hogy a jövő termékei mind bio- és vegán termékek lesznek, csomagolásuk csupa újrahasznosított anyagokból készül majd, ökolábnyomuk elhanyagolható méretű lesz, és maguk a hatóanyagok nem tartalmaznak egészségre káros anyagokat. A mi termékünk, a Sansin mosószercsalád már ennek szellemében készült. A csomagolás alapanyaga például újrahasznosított HDPE regranulátumból is fog készülni, ami nagyszerű dolog. A mosószer megkapta a bio- és vegán minősítést, és gyakorlatilag nincs kimutatható egészségkárosító hatása. Mindemellett hatékonyságban felveszi a versenyt a megszokott mosószerekkel. Büszke vagyok erre a termékcsaládra: pont olyan, amilyennek megálmodtam.

Mi a következő lépés?

Tudatosítani, hogy még egy olyan apró változtatás is, mint az egészségre és környezetre káros mosószer lecserélése egy korszerű biotermékre, igenis számít. Lehet, hogy ez csak az első lépés a zöldebb és élhetőbb jövő felé, de ahogy Lao-ce mondta: az ezer mérföldes utazás is egy lépéssel kezdődik.