fbpx

We are Sansin.

We keep your home clean and our planet green.

#Naturalingredients #Plantorigin #Biodegradable #Efficient
Sansin. nature, future & you

Itt a tavaszi nagymosás ideje – Sansin tippek nőknek (és persze férfiaknak)

Itt is igaz: a kevesebb, több! Ha okosan töltöd meg a mosógéped, sok pénzt és energiát takaríthatsz meg.

Ha túl sok szennyes ruhát raksz egyszerre a gépbe, az megnehezíti a ruhák szabad forgását, ha pedig keveset, akkor nem lesz gazdaságos a mosás. Ezért legalább egy tenyérnyi helyet hagyj szabadon a ruhák felett a dob tetején – kényes, vagy gyapjúból készült anyagok esetén még ennél is többet.

Légy takarékos!

Csak annyi mosószert használj, amennyi feltétlenül szükséges. Ha túl sokat töltesz a mosógépbe, akkor foltok maradhatnak a ruhákon, ha pedig keveset, akkor nem biztos, hogy maradéktalanul tiszták lesznek a ruháid. Három dolgot érdemes figyelembe venni a mosószer meghatározásakor: mennyi ruhát szeretnél egyszerre kimosni, az mennyire piszkos, és persze a legnehezebb, mennyire kemény a víz, amiben mosni fogsz. Akkor mégis, mennyi az annyi? Általánosságban azt mondhatjuk, hogy egy mosáshoz nagyságrendileg 50 ml mosószer kell, ami körülbelül egy kupaknyi a Sansinból.

Fontos a megfelelő hőfok.

Mindig nézd meg a ruhacímkéken lévő jezéseket! Figyelj oda a címkéken található szimbólumokra, amelyek arról adnak tájékoztatást, hogy milyen mosási hőmérsékleten tisztítsd az adott darabot. Az erősen szennyeződött ruhákat mosd külön a kevésbé piszkos vagy a rövidebb ideig viseltektől.

A mosás is lehet környezetbarát.
A környezettudatosságnak nem kell a hatékonyság rovására mennie. A Sansin termékei nem csak esztétikailag képviselik azokat az értékeket, amik fontosak neked, de a termék fejlesztői azt is szem előtt tartották, hogy kizárólag olyan összetevőket alkalmazzanak, amelyek egyszerre a környezetünkre és az egészségünkre gyakorolt hatásokat is figyelembe veszik. Ezért a Sansin mosószerek környezetben lebomló alkotóelemekből és növényi alapanyagokból állnak (a termékek jelentős része már megkapta az Amerikai Egyesült Államok legelfogadottabb erre vonatkozó igazolásait: a Vegan Society és a USDA hitelesítését).

A mosás megkoronázása: az öblítő.

Szereted egész nap érezni a ruhád illatát? Használj öblítőt! Az öblítő nem csak kellemes illatúvá varázsolja a ruhád, hanem sok esetben lágyítja annak anyagát és megkönnyíti a vasalást is. Két dolgot azonban érdemes megjegyezni: figyelj oda, nehogy érzékeny legyen rá a bőröd, és ha szárítógépet használsz, akkor a magas hőfok sajnos könnyen eltűnteti ruhádból a megkedvelt illatot.

„Olvass a jelekből”: Vegan Society

A Vegan Society (Vegán Társaság) logója által jelölt termékek egészen biztosan 100 százalékosan vegánok. A szervezetet 1944 novemberében egy vegetáriánus csoport alapította azzal a céllal, hogy iránymutatást adjon azok számára, akiknek a hétköznapjaikban fontos szerepet játszik a veganizmus. A szervezet egyik legfontosabb alapeszméje, hogy az állatok ellen irányuló erőszakot meg kell szüntetni (ezért éppen úgy ellenzik az állatokból készült élelmiszerek fogyasztását, mint az állatkísérleteket – az orvostudományban és a kozmetikai iparban egyaránt), valamint, hogy fel kell hagynunk a génmódosított termékek használatával. A Vegan Society emblémát csak azok a gyártók használhatják, amelyek a termékeiket vegánként határozzák meg, átesnek a hitelesítési eljáráson, megfelelnek a szigorú követelményeknek és befizetik az éves tagdíjukat amelyet a Vegan Society jótékony célra fordít.

A vegán minősítés elnyeréséhez az alábbi követelményeknek kell megfelelni:

A kozmetikum gyártásához tilos felhasználni bármilyen állati eredetű terméket vagy alapanyagot. A kozmetikum tejet és mézet sem tartalmazhat.
A kozmetikumok vagy összetevőik tesztelése során tilos állatkísérletet végezni; ezt sem a gyártó, sem a gyártó által megbízott más személy nem teheti meg.
Tilos bármilyen génmódosított alapanyagot felhasználni

USDA igazolás

Az USDA Certified Biobased pecsét azt igazolja, hogy a fogyasztók számára kereskedelmi forgalomban elérhető termék magas arányban tartalmaz biológiailag termesztett összetevőket – ami persze nem csak egyfajta „eredetigazolást” biztosít, de tudatos ösztönzést is nyújt a makroszintű bioalapú (és biológiailag lebomló) összetevőket tartalmazó terméket iránti kereslet fokozása érdekében. A Sansin által forgalmazott univerzális folyékony mosószer vagy színes ruhákhoz való mosógél esetében ez az arány például kiemelkedően magas, azaz közel 80 százalékos (és persze az egyéb, 20 % körüli összetevői is természetes alapanyagokból állnak, jellemzően természetes ásványi anyagok oldott sóiból).