fbpx

We are Sansin.

We keep your home clean and our planet green.

#Naturalingredients #Plantorigin #Biodegradable #Efficient
Sansin. nature, future & you

Hogyan iktasd ki a vegyszereket gyermeked életéből?

Mi sem egészségesebb, mint kirándulni egyet gyermekünkkel a természet lágy ölére, de legalábbis a közeli ligetbe. Ülsz a pléden, szemed fénye élvezettel fedezi fel a világot. Letép egy fűszálat, elrágcsálná, mire te kirántod a kezéből: ki tudja, milyen vegyszereket szívott magába. Arrébb csobog egy patak: isten őrizz, hogy beleigyon! A nagy szaladgálásban mintha kipattogzott volna a bőre a póló alatt: csak nem allergiás a mosóporra?

Ijesztően vegyszeres világban élünk. Különösen a gyerekek érzékeny, fejlődésben levő szervezete sínyli meg a lassan már mindenhova beszivárgó kemikáliák uralmát. Mit tehetsz, hogy megóvd a gyerekedet, és nem mellesleg a bolygódat a vegyszerek áradatától?

Sansin mososzer

Nem vagy egyedül

A klímaváltozás és környezetszennyezés korában egyre több gyártó és fogyasztó ismeri fel, hogy ha nem tesznek sürgősen valamit, akkor a következő nemzedéknek súlyos problémákkal kell szembenéznie. Ezért jelennek meg olyan innovatív termékek, amelyek már a környezetvédelem jegyében készültek. Ha elég sokan térnek át rájuk, lassan megindulhat egy pozitív változás: az egyes emberek mindennapi életében is megfogyatkoznak az egészségre káros vegyszerek, és a környezet károsanyag-terhelése is csökkenni kezd. Íme, 3 tipp, mire érdemes odafigyelned, hogy gyereked kevesebb vegyszerrel találkozzon, és egyben aktívan támogasd bolygónk élhetőbbé válását.

Kezdd a mosóporral!

Egy kisgyerekes anyuka alaposan megdolgoztatja a mosógépet, ezért egyáltalán nem mindegy, rágcsálhatja-e kedvenc textilpelusát a kicsi, szívbajt kapsz-e, ha a gyerek lenyalogatja a pólójára cseppent főzeléket, és kipöttyösödik-e a bőre a mosószerben található allergénektől. Válassz egy olyan mosószert, amely allergénmentes, valamint BIO és vegán minősítést kapott (ezt a csomagoláson többnyire jól láthatóan feltüntetik). Ha az állatok védelme is szívügyed, akkor a Vegan Society feliratot keresd. Ez arról tanúskodik, hogy a termékhez nem végeztek állatkísérleteket, és csak vegán összetevői vannak. Az az ideális, ha a mosószered olyan flakonban van, ami újrafelhasználható műanyagból készült, így lesz ugyanis teljes a kép: gyerek-, állat- és egyben környezetbarát. Kérdés, hogy van-e ilyen mosószer? Szerencsére van.

Használj természetes anyagokat a takarításhoz

A másik mindennapos fejfájás a takarítás. Hogyan küszöbölheted ki a kemikáliákat? Nem nagy ügy! Az interneten rengeteg „zöld” praktikát találhatsz. Érdemes ezeket kipróbálni: amelyik bevált, azt alkalmazod, és az addig használt vegyszeres tisztítószereket szép csöndben elfelejted. Csak néhány példa: a kifacsart citromot gumizd rá a vízcsapokra egy éjszakára, és reggelre a vízkő jó része is távozik. A vízzel kevert szódabikarbóna remekül leszedi az ezüst evőeszközökről a foltokat, súrolószer helyett pedig hints vízzel elkevert, finomra őrölt sót a szivacsra vagy törlőrongyra, azzal töröld át a tűzhely főzőfelületét.

Neveld környezettudatossá a következő nemzedéket

Már a hátulgombolós kis apróságok is megértik, hogy nem szabad szemetelni, az állatokat és növényeket pedig tisztelni kell. A nagyobbacskáknak magyarázd el, hogy pazarolni nem jó, és tanítsd meg őket a szelektív hulladékgyűjtésre. A kisiskolások pedig már azt is tudni fogják, hogy vásárláskor fontos szempont a környezetvédelem is. Így mire felnőnek, a kék bolygó még mindig kék lehet, nem pedig fekete.